Είτε ψάχνεις για δουλειά...
Είτε ψάχνεις για δουλειά, είτε προσπαθείς να αποδείξεις ότι αξίζεις αυτή την προαγωγή για την οποία μιλάνε όλοι στο γραφείο, είτε ψάχνεις κάτι δημιουργικό να γεμίσεις τον χρόνο σου τώρα που αναγκάστηκες να μείνεις σπίτι, η επιλογή σου πρέπει να είναι να παρακολουθήσεις ένα σεμινάριο έξω αποστάσεως. Θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις νέες δεξιότητες και να διευρύνεις τις γνώσεις σου.
Πως όμως θα διαλέξεις το σωστό; Υπάρχουν τόσα πολλά! Δες τι πρέπει να κάνεις.
1. Τι θέλεις να πετύχεις; Ποιοι είναι οι στόχοι σου; Θέλεις να αποκτήσεις νέες δεξιότητες που "θα σε βάλουν στην αγορά εργασίας"; Θέλεις να βελτιώσεις τις γνώσεις σου πχ σε μια ξένη γλώσσα; Θέλεις να τελείωσεις τα μαθήματα που είχες κάποτε αρχίσει και να πιστοποιηθείς; Ανάλογα λοιπόν με τους στόχους σου θα επιλέξεις και το on line σεμινάριο που θα παρακολουθήσεις.
2. Ζήτα να δεις δείγμα από το περιεχόμενο. Είναι σχετικό; Είναι ενδιαφέρον; Δίνει τη δυνατότητα της αλληλεπίδρασης και της επικοινωνίας με τον δημιουργό/καθηγητή;
3. Το brand μετράει, αλλά δεν πρέπει να είναι και ο πρώτος λόγος της επιλογής σας. Προσωπικά παρακολουθώ κάθε χρόνο αρκετά on line μαθήματα, και ξέρω Ελληνικά και διεθνή Πανεπιστήμια που δεν ελέγχουν καν τα μαθήματα που δημιουργούν καθηγητές που χρησιμοποιούν το όνομα τους. Πριν λοιπόν ενθουσιαστείτε που "γίνατε δεκτοί" σε ένα τέτοιο μάθημα, μπείτε στον κόπο να ρωτήσετε το εκπαιδευτικό ίδρυμα που επικαλείται ο δημιουργός, αν το μάθημα/σεμινάριο/μεταπτυχιακό είναι εγκεκριμένο από αυτούς.
4. Εξετάστε "αν αξίζει τα λεφτά του" ή θα χάσετε και το χρόνο σας και τα χρηματά σας. Ζητήστε αναλυτικές πληροφορίες από το εκπαιδευτικό ίδρυμα και τα ΦΕΚ μοριοδότησης ή αναγνώρισης του πιστοποιητικού που θα αποκτήσετε. Να θυμάστε ότι ο ΔΑΟΤΑΠ δεν αναγνωρίζει όλα τα μεταπτυχιακά από εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού. Ρωτήστε κάποιους από αυτούς που παρακολούθησαν αυτά τα προγράμματα. Πού θα τους βρείτε; Να διαβάζετε τα σχόλια και τις αξιολογήσεις κάτω από τις αναρτήσεις και τις χορηγούμενες καταχωρήσεις!
Στο διαδίκτυο υπάρχουν χιλιάδες μαθήματα και κάθε μέρα εμφανίζονται ακόμα περισσότερα. Η on line παρακολούθηση τους για την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων είναι ο νέος τρόπος εκπαίδευσης. Είναι κρίμα να απογοητευτείτε γιατί δεν ψάξατε λίγο παραπάνω..
Σχετικός σύνδεσμος: Προγράμματα e-learning